Categorieën
Geen categorie

Kaartverkoop MIMIK

Confetti! Kaartverkoop Mimik is gestart voor de vertelling In de voetsporen van Piet Flint. Kom jij ook?

Een kringloopvondst van herbariums met gedroogde vergeet-mij-nietjes, een krantenartikel over lokaal bekende schilder Piet Flint (1895-1987) dat eruit dwarrelt en op haar voet landt, leidden bij Mariska tot de vraag ‘wie of wat mag niet vergeten worden’?

Ze start haar onderzoek door letterlijk in zijn voetsporen te treden, te lopen waar hij liep. Via interviews, literatuurstudie, dagdromen en kunst kijken komt ze achter zijn leven in en om Deventer, zijn vakmanschap en hoe hij was als mens in de tijdgeest. Door in te leven in zijn leven, kijkt ze met andere ogen naar haar bekende omgeving en zichzelf.

In een wereld die steeds complexer wordt en alles te vinden is, brengt Mariska de Groot een vertelling over een lokale held. De schilder Piet Flint maakte meer dan 1000 schilderijen in dezelfde stijl. Een vertelling over harmonie en eenvoud als zachte spiegel voor eigen vragen en de wereld om ons heen.

Door Fluisterdichter

Ik leef poëzie en creeër verlangen. Dichter, maker, performer. Festivals en podia sinds 2004

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *