Vertelling Piet Flint

Piet Flint (Deventer, 1895-1987) was een lokale gewaardeerde kunstenaar. Bij toeval tref ik in een kringloop acht oude herbaria. Een krantenartikel over deze local hero dwarrelde eruit. Gedroogde vergeet-mij-nietjes, Piet Flint, het raakte me. Wie en wat mag niet vergeten worden? De vertelling In de voetsporen van Piet Flint voorjaar 2022 te zien. Meer informatie: fluisterdichter@gmail.com

Handleiding voor geluk

Ik begon een zoektocht. Zijn verhaal vind ik via interviews met naasten en liefhebbers, literatuurstudie, bezoek aan tentoonstellingen van tijdgenoten. Ik herhaal handelingen die hij deed, bezoek plaatsen waar hij schilderde. In de loop van het maakproces kom ik erachter dat ik door in zijn voetsporen te treden hoop een handleiding voor geluk te treffen. Of ik die vond? Daarover en meer vertel ik In de voetsporen van Piet Flint.

De ontwikkeling van de vertelling In de voetsporen van Piet Flint krijgt een steuntje in de rug van Deventer Verhaal de fondsen Gemeente Deventer, Deventer Cultuur Club, Rudolf H. Schmidt fonds en Erven Wittenveen.