Vertelling Piet Flint

In de voetsporen van Piet Flint is een vertelling voor wie van Deventer verhalen, het bijzondere in het alledaagse en dialoog houdt. Voor kleine gezelschappen een eettafelvertelling, voor grote groepen een podiumvoorstelling. Versie voor volwassenen en kinderen in de bovenbouw van basisscholen. Geschikt voor kunst- en cultuureducatie.

Piet Flint podium Mimik, foto P. Leeflang

Schilder Piet Flint (Deventer, 1895-1987) was een lokale gewaardeerde kunstenaar. Bij toeval tref ik in een kringloop acht oude herbaria van de familie Flint. Een krantenartikel over deze local hero dwarrelde eruit. Gedroogde vergeet-mij-nietjes, Piet Flint, het raakte me. Wie en wat mag niet vergeten worden?

Dank aan

Een project als dit kan nooit zonder hulp van vele anderen. Dank aan al die mensen die hebben geholpen met verhalen of spierballen. In de voetsporen van Piet Flint krijgt daarnaast een praktisch steuntje van Deventer Verhaal Garage III West, Another tree in the forest, de fondsen Gemeente Deventer, Deventer Cultuur Club, Rudolf H. Schmidt fonds, gift Another tree in the forest en Erven Wittenveen.

Garage3west leent vintage items voor decor http://www.garage3west.nl/
Speellijst
Artius Cultuurpodium,  De Kleine Planeet (basisschool groep 5-8), Mimik, Munttoren, particulieren
Interesse: fluisterdichter@gmail.com